Mjölby MMA

Vad är MMA?

Mixed Martial Arts eller MMA kan beskrivas som en hybridkampsport innehållande fullkontakt och olika aspekter från många olika kampsporter. Kort sett kan man dela upp MMA:n i två moment, stående kamp och markkamp. Den stående kampen innehåller bland annat tekniker från boxning, thaiboxning och delvis brottning. Markkampen består sedan av brasiliansk jiu-jitsu, brottning och GnP (Ground & Pound – Slag på marken). Kan tilläggas att det finns fler kampsportsarter som används inom MMA:n men dom som listades tidigare är dom som vi på MFG använder oss av mest.

Med alla dessa tekniker till sitt förfogande ska man sedan skapa sin egna stil, i början blir det oftast att man föredrar ett av momenten antingen stående eller liggande kamp. Men det gäller att försöka bli så bra som möjligt på alla de olika aspekterna för att inte motståndaren ska kunna utnyttja möjliga hål i ditt ”game”.

Hur ser en träning ut?

En generell beskrivning av ett träningspass ser ungefär ut så här:

  • Uppvärmning i grupp; med såväl solo- som partner-drillar.
  • Teknik som lärs ut av våra instruktörer som sedan utförs parvis.
  • Sparring; Sparring innebär att man går en avslappnad ”låtsasmatch” mot sin partner. Detta ska ske under kontrollerade omständigheter! Vi är inte ute efter att skada våra träningskamrater. Är du nybörjare så kommer det gå ett par träningar innan du börjar sparras.
  • Fys; vissa pass kommer att innehålla flera fysiska övningar för att förbättra eran styrka, smidighet och uthållighet. Även dessa kan utföras enskilt såväl som med en partner.